Kroos

Over mij
Over mij

Over mij

Mijn naam is Roos Konings. Ik ben 27 jaar oud en ik ben altijd al gefascineerd geweest door de natuur. Mijn passie en interesse voor wildplukken begon al vroeg. Als kind propte ik mijn broekzakken graag vol met wilde bramen, kastanjes, takjes en alles wat ik maar kon vinden. Planten spelen bovendien een ongelooflijke belangrijke rol in mijn leven.

Na een paar jaar op reis te zijn geweest, heb ik een tijdje Plantenwetenschappen gestudeerd aan de universiteit. Omdat ik voelde dat ik liever met mijn handen in de aarde zat, ben ik op een boerderij gaan werken. Door mijn werk als tuinder en wildplukgids zie ik de natuur als een grote tuin, die wij als mensen kunnen gebruiken en moeten beheren.  Op het moment werk ik als ecoloog, zodat ik het hele ecosysteem kan leren begrijpen en de natuur in Nederland kan beschermen. 

Ik begon Kroos’ wildplukwandelingen in 2016 na mijn reizen in Zuid-Amerika om de wilde kant weer in ons zelf en onze omgeving terug te brengen. Mijn missie is om een oplossing te bieden voor hedendaagse uitdagingen, zoals burn-outs, milieuproblemen, en het verdwijnen van natuur, planten en diersoorten.  Ik geloof erin dat als we goed omgaan met wilde planten, we natuurlijke hulpbronnen kunnen beschermen en ons allemaal een stuk gezonder, gelukkiger en energieker zullen voelen.

Als gepassioneerde plantenliefhebber en wildplukgids is het mijn doel om de wildernis terug te brengen in onszelf en onze omgeving. Mijn droom is om ooit met zoveel mogelijk mensen rond een kampvuur te zitten, kletsen en eten terwijl we samen eikeltjesmeel maken. Misschien lijkt het iets hippie-achtigs of idealistisch, maar we doen dit al duizenden jaren. Let’s gather and get wild!

"Misschien lijkt het iets hippie-achtigs of
idealistisch, maar we doen dit al duizenden jaren."

Roos Konings, wildplukgids

Shopping Cart