Kroos

Wild moestuinieren

Wild moestuinieren

2-daagse cursus
Wild moestuinieren

€190,- p.p.

Nooit meer bang voor hondenpies of de vossenlintworm. Wildplukken uit eigen tuin. Lekker, gezond eten en plantenmedicijnen naast je voordeur. Een mooie, duurzame, onderhoudsvrije tuin.  Dat is wild moestuinieren!

In deze snel veranderende wereld geloven wij van Kroos erin dat het belangrijk is om zelfredzaam  te zijn en je gezondheid in eigen handen te nemen. Bovendien vinden wij het belangrijk om de natuur een handje te helpen door zelf wilde, bruikbare planten te groeien. Wild moestuinieren is ook veel makkelijker dan regulier moestuinieren.

Zo is de Wild moestuinieren cursus in het leven geroepen, waarin je je eigen wilde mini moestuin ontwerpt, die zelfs op je balkon of in een kleine buitenruimte past! 

Dag 1: Theorie. Op de eerste dag van de cursus maken we een ontspannende wandeling in de natuur, waar je een verscheidenheid aan wilde planten leert herkennen. Je leert bovendien hoe je deze planten kunt zaaien, groeien en oogsten.  Op deze dag werk je aan het ontwerp voor je eigen wilde mini moestuin met mijn hulp.

 Dag 2: Praktijk. Op de tweede cursusdag gaan we met onze handen in de aarde! Je leert namelijk hoe je je eigen wilde mini moestuin kan aanleggen. Je krijg inzicht in welke planten het gemakkelijkst te kweken en te onderhouden zijn, en leert de basis wilde moestuinier technieken.

 

 

 

"Een unieke cursus waarbij je in twee lesdagen je eigen eetbare, wilde tuintje ontwerpt. "


Wat krijg je bij de Wild moestuinieren cursus?
-  2 lesdagen  voor dubbel plezier
- Een plan om zelf een mini moestuin aan te leggen 
- Nieuwe skills voor het moestuinieren
- Een zakje wilde zaden
- Cursus materiaal in je mailbox 
- Elke dag een wilde lunch Ik zie je graag op
13 + 14 april in Utrecht of 18 + 19 mei in Oirschot


Wild moestuinieren is het groeien van wilde, eetbare planten in je eigen tuin of balkon, zodat je makkelijk en veilig kan wildplukken dicht bij huis zonder daarbij de natuur te belasten. Het gebruiken van wilde planten in je tuinplan is bovendien makkelijker en beter voor de biodiversiteit. 

Ja zeker! De cursus is speciaal ontworpen voor degene met een kleine (balkon)tuin. Je kunt zelfs een wild kruidentuintje voor in je keuken ontwerpen. Voor deze cursus is het zeker niet persee nodig om een grote tuin of voedselbos te hebben. Enkel het enthousiasme voor moestuinieren is mooi meegenomen.

Maak je geen zorgen. Moestuinieren met wilde planten is makkelijker en leuker dan het regulier moestuinieren. Ik ben zelf ook gelijk begonnen met het integreren van wilde planten in mijn tuin en ik verzeker je dat iedereen het kan!

Je mag je tablet of laptop meenemen om een ontwerp te maken voor de wilde, mini moestuin, maar dat hoeft niet. Ik voorzie in grote vellen en schrijfgerei voor het ontwerp.

Ja, dat kan. Je hoeft geen speciale voorkennis te hebben om mee te kunnen doen aan de cursus. Op de eerste dag maken we een wildplukwandeling en leer ik je de basics van het wilde planten herkennen.

Ja, dat kan. Neem daarvoor even contact op met mij via de email kroosinfo@gmail.com.

Ja, de maaltijden zijn veganistisch en vegetarisch. Wij houden rekening met eventuele dieetwensen, dus aarzel niet om uw dieetwensen voor welke cursus dan ook door te geven per mail.  

Shopping Cart