Kroos Wilde Natuureducatie

Fermenteren

Fermenteren

Fermentatie workshops

Wilde kombucha
workshop

Maak je eigen kombucha, krijg een starters-kit en ontdek alle scoby smaken

Wilde fermentatie workshop

Wilde gisten, vrije microben en creatieve wildplukkers opgelet!

Binnekort

Groente fermentatie
workshop

Alles over lacto- fermentaties en maak je eigen fermentatie creaties voor mee naar huis

Deze workshops kunnen ook geboekt worden als privé workshops voor groepen

Wat is fermenteren?

En waarom wil je dit leren?

Fermenteren is een eeuwenoude manier om voedsel te bewaren én te verrijken met smaak, voeding en leven. Door samen te werken met natuurlijke microben, en ontstaan producten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook goed voor je lichaam. 

We denken dat ingeblikt supermarkt voedsel zonder enige vorm van leven of micro-organismen het meest veilig is, maar dat is zeker niet zo. Verlos jezelf van de angst van gecontroleerde ‘rotting’, ofwel fermentatie en verdiep je in de wereld van het fermenteren bij Kroos;

Tijdens onze workshops ontdek je de wereld van lacto-fermentatie (zoals brandnetelkimchi en gefermenteerde groenten), maar ook van kombucha en wilde fermentatie (zoals bramenwijn en lijsterbes azijn) Denk aan bruisende drankjes, diepe smaken en technieken die je thuis makkelijk kunt toepassen.

Wil je leren hoe je met een paar simpele ingrediënten iets bijzonders creëert? Laat je verrassen door wat fermentatie voor jou (en je smaakpapillen) kan doen!

Shopping Cart