Kroos

Wildpluk recepten

Wildpluk recepten

Wilde
zwammen shoarma

Zelf wilde paddenstoelen verwerken tot een heerlijke shoarma

Image result for stinging nettle drawing | Stinging nettle, Nettle ...Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

-100 gr oesterzwammen  

– 50 gr wildgeplukte, eetbare paddenstoelen 

– eetlepel shoarma kruiden  

– volkoren pita broodje 

– 5 komkommer schijfjes  

– ijsbergsla 

 

– optioneel: een scheutje (duindoorn) hotsauce 

 

Voor de wilde knoflooksaus

– 50 ml yoghurt 

– 10 ml mayonaise 

– 1 wilde look zonder look wortel 

– theelepel citroensap 

– peper en zout 

– scheutje koolzaad olie 

 
  •  

 

Hoe maak je het? 

  1. 1) Scheur de oesterzwammen en wilde zwammen in reepjes. Dat mag best lekker grof. Doe ze in een schaal. 

    2) Nu gaan we de Wilde knoflooksaus maken. Snijd de look zonder look wortel fijn en mix dit met de yoghurt, mayonaise, citroensap en een snufje peper en zout in een schaaltje. 

    3) Snijd ook de komkommer in dunne schijfjes en de ijsbergsla in reepjes.  

    4) Bak de zwammen in een pan met een flinke scheut koolzaadolie tot ze lekker zacht zijn en voeg daarna de shoarma kruiden toe. Mix goed door en bak goud bruin 

    5) Bak het pitabroodje in de pan of leg het 5 minuten in de oven.

  2. 6) Vul het broodje met de Wilde knoflooksaus, ijsbergsla, komkommer, een handje van de wilde zwammen en nog een beetje Wilde knoflook saus on top. 

 

 Ik ben super benieuwd naar het resultaat! Dus post je zelfgemaakte Wilde zwammen shoarma en tag @roosvankroos.

Elke herfst organiseert Roos van Kroos wildplukwandelingen in het teken van wilde paddenstoelen. Wandel je ook een keer mee? Check alvast de agenda.
 

Let’s get wild!

Shopping Cart