Kroos

Wildpluk academie

Wildpluk academie

Wildpluk academie

meerdaagse wildpluk-cursus

        €149,- p.p.

Pictures © Copyrights –  Rosa Meininger photography

Wildpluk academie

De Wildpluk Academie is een jaartraining voor iedereen die jaarrond uit de natuur wil leren eten. Stel je eigen lesprogramma samen en leer wildplukken in elk seizoen en op jouw tempo.

Leer alleen wat jou interessant lijkt en kies uit divers aanbod van lesdagen. De Wildpluk academie stelt jou in staat zelfverzekerd te leren wildplukken. Van wilde rivierkreeft vissen in de zomer tot brandnetelkimchi maken in de winter en van lente tonics tot kampvuur koken.

Er wordt ook veel informatie verstrekt om thuis verder aan de slag te kunnen met wildplukken. Bovendien krijg je bij de academie levenslang toegang tot een online platform waarin je altijd al je vragen kunt stellen aan de docent en mede-wildplukkers.

 

Wat krijg je op de Wildpluk Academie?

  • 4 buiten lesdagen (zaterdagen) verspreid over 8 maanden
  • 1 online lesdag: natuurcollege ‘Wetenschap en folklore plantenverhalen’
  • De vrijheid om je eigen lesprogramma samen te stellen
  • Al je vragen online beantwoord door onze wildpluk gids en online community
  • Een duidelijke lijst van wilde, eetbare planten per seizoen: de Plukkaarten
  • Cursusmateriaal in je mailbox
  • Levenslange toegang tot Mijn Kroos: online cursus-materiaal
  • Seizoensgebonden wildpluk artikelen
 
   

Stel je eigen Wildpluk Academie programma samen

2024


Kies 4 lesdagen uit de volgende data: 

20/04    Dag 1: Lente        –  Bloemen en best - Berkensap oogsten en herbal tonics maken - Utrecht

01/06     Dag :  Zomer       –  Vissen op wilde rivierkreeft en koken op kampvuur – de Biesbosch Zuid-Holland

06/07    Dag 3: Zomer      –  Bessen, bloemen en wilde groentes: Bloemenzeep leren maken – Wageningen

07/09    Dag 4: Herfst      –  Wilde zaden en noten: Pemmikan survival koekjes maken – Utrecht

19/10      Dag 5: Herfst     –  Alles over wilde paddenstoelen – Utrecht

23/11       Dag 6: Winter     – Mos in het bos – Breda

07/12      Dag 7: Winter     –  Bewaren en fermenteren: Wildplukthee, meidoornketchup en brandnetelkimchi maken – de Veluwe 2025

Achter de schermen, ben ik hard aan het werk aan de De Wildpluk academie van 2025, om je volgend jaar nog meer te kunnen bieden! Volgend jaar krijg je bovenop de Wildplukwandelingen en de Plukkaarten,  je eigen Mijn Kroos account waarmee je levenslang toegang hebt tot online cursusmateriaal, online natuurlessen en een Wilde online community. Stay tuned!

 

Veelgestelde vragen

Ja, de Wildpluk Academie is voor iedereen. Het maakt niet uit of het de eerste keer is dat je gaat wildplukken of dat je elke plant al kent. De wildpluk gids richt zich op elk individu om minder ervaren plukkers te helpen en meer ervaren wildplukkers uit te dagen.

Je kan je eigen lesprogramma samenstellen, door te kiezen uit 6 data in de agenda. Bij het uitchecken in de webshop geef je aan welke 4 dagen je hebt gekozen. Dan regel ik de rest voor je en krijg je je academie programma per mail toegestuurd.

De academie bestaat uit 4 buiten-lesdagen en 1 online lesdag. Dit zijn dus in totaal 5 lesdagen, verdeeld over 8 maanden.

Tijdens de online lesdag, die wordt gegeven op een doordeweekse dag (s’ avonds) in november, bundelen we alle kennis die je tijdens de academie hebt opgedaan. Je krijg een natuurcollege met wetenschappelijke artikelen én mooie plantenverhalen uit de folklore.

De Wildpluk Academie is een combinatie van 6 seizoenswandelingen, zodat je in elke seizoen leert wildplukken. Bij de Wildpluk Academie krijg je meer wandelingen voor minder geld. Je krijg bovendien meer informatie, meer diepgang in de onderwerpen en je vragen ten alle tijden online beantwoord. 

Een Seizoenswandeling is een wildplukwandeling die max. 2,5 uur duurt en waarbij je dus alleen de basis van het wildplukken en planten herkennen leert. Het is perfect als instap in de wilde wildpluk wereld. Je kan natuurlijk ook je eigen academie samenstellen door verschillende Seizoenswandelingen te combineren. Zo leer je alleen wat je zelf interessant vindt. 

Nee, de wildpluk academie is voor iedereen die een passie heeft voor wildplukken en het leuk vind om wat dieper in te gaan op de stof. Als je nog niet zeker weet of je een plek voor de jaartraining wilt reserveren, probeer dan eerst een seizoens wildplukwandeling om wat meer vertrouwd te raken met wildplukken.

Het hangt af van de dag. Wij houden rekening met eventuele dieetwensen, dus aarzel niet om uw dieetwensen voor welke cursus dan ook door te geven per mail. De maaltijden bij de academie zijn meestal vegan, lokaal en biologisch, omdat gezonde voeding uiteraard hoog bij ons in het vaandel staat.

Dat mag zeker. Neem contact op per email kroosinfo@gmail.com voor een  betalingsregeling.

Shopping Cart