Kroos

Wildpluk academie

Wildpluk academie

Wildpluk academie
meerdaagse cursus

        €249,- p.p.

Pictures © Copyrights –  Rosa Meininger photography

Wildpluk academie

De Wildpluk Academie is een jaartraining voor iedereen die jaarrond uit de natuur wil leren eten. Stel je eigen lesprogramma samen en leer wildplukken in elk seizoen en op jouw tempo.

Leer alleen wat jou interessant lijkt en kies uit divers aanbod van lesdagen. De Wildpluk academie stelt jou in staat zelfverzekerd te leren wildplukken. Van wilde rivierkreeft vissen in de zomer tot brandnetelkimchi maken in de winter en van lente tonics tot kampvuur koken.

Er wordt ook veel informatie verstrekt om thuis verder aan de slag te kunnen. Bovendien krijg je bij de academie toegang tot een online platform waarin je altijd al je vragen kunt stellen aan de docent en mede-wildplukkers.

Wat oogst je op de wildpluk academie?

  • 4 buiten lesdagen (zaterdagen) verspreid over 8 maanden
  • 1 online lesdag
  • De vrijheid om je eigen lesprogramma samen te stellen
  • Veel informatie en praktische vaardigheden om mee naar huis te nemen
  • Al je vragen online beantwoord door onze wildpluk gids en online community
  • Een duidelijke lijst van geoogste planten en namen
  • Cursusmateriaal in je mailbox
  • Seizoensgebonden wildpluk artikelen
 
 
   
Stel je eigen Wildpluk Academie samen


Kies 4 lesdagen uit de volgende data: 

20/04   Dag 1: Lente        –  Wilde asperges, verse scheuten en herbal tonics – Utrecht

 1/06      Dag :  Zomer       –  Vissen op wilde rivierkreeft en koken op kampvuur – de Biesbosch Zuid-Holland

 6/07     Dag 3: Zomer      –  Bessen, bloemen en wilde groentes: bloemenzeep maken – Wageningen

7/09      Dag 4: Herfst     –   Wilde zaden en noten: pemmikan survival koekjes maken – Utrecht

 5/10      Dag 5: Herfst      –  Alles over paddenstoelen 

7/12       Dag 6: Winter    –  Bewaren en fermenteren: wildplukthee, ketchup, kimchi en nog veel meer – de Veluwe 

Ja, de Wildpluk Academie is voor iedereen. Het maakt niet uit of het de eerste keer is dat je gaat wildplukken of dat je elke plant al kent. De wildpluk gids richt zich op elk individu om minder ervaren plukkers te helpen en meer ervaren wildplukkers uit te dagen.

Ja, de Wildpluk Academie is voor iedereen. Het maakt niet uit of het de eerste keer is dat je gaat wildplukken of dat je elke plant al kent. De wildpluk gids richt zich op elk individu om minder ervaren plukkers te helpen en meer ervaren wildplukkers uit te dagen.

De Wildpluk Academie is een combinatie van 6 seizoenswandelingen, zodat je in elke seizoen leert wildplukken. Bij de Wildpluk Academie krijg je meer wandelingen voor minder geld. Je krijg bovendien meer informatie, meer diepgang in de onderwerpen en je vragen ten alle tijden online beantwoord. 

Een Seizoenswandeling is een wildplukwandeling die max. 2,5 uur duurt en waarbij je dus alleen de basis van het wildplukken en planten herkennen leert. Het is perfect als instap in de wilde wildpluk wereld. Je kan natuurlijk ook je eigen academie samenstellen door verschillende Seizoenswandelingen te combineren. Zo leer je alleen wat je zelf interessant vindt. 

Nee, de wildpluk academie is voor iedereen die een passie heeft voor wildplukken en het leuk vind om wat dieper in te gaan op de stof. Als je nog niet zeker weet of je een plek voor de jaartraining wilt reserveren, probeer dan eerst een seizoens wildplukwandeling om wat meer vertrouwd te raken met wildplukken.

Het hangt af van de dag. Wij houden rekening met eventuele dieetwensen, dus aarzel niet om uw dieetwensen voor welke cursus dan ook door te geven per mail. De maaltijden bij de academie zijn meestal vegan, lokaal en biologisch, omdat gezonde voeding uiteraard hoog bij ons in het vaandel staat.

Dat mag zeker. Neem contact op per email kroosinfo@gmail.com voor een  betalingsregeling.

Shopping Cart