Kroos

FAQ

FAQ

Vind hier de antwoorden op veelgestelde vragen

Ja, de seizoens wildplukwandelingen zijn voor iedereen. Het maakt niet uit of het de eerste keer is dat je gaat wildplukken of dat je elke plant al kent. Je kunt de wandeling kiezen die bij jou past en het onderwerp waar je meer over wilt weten. De wildpluk gids richt zich op elk individu om minder ervaren plukkers te helpen en meer ervaren wildplukkers uit te dagen.

De Wildpluk Academie is een combinatie van 6 seizoenswandelingen, zodat je in elke seizoen leert wildplukken. Bij de Wildpluk Academie krijg je meer wandelingen voor minder geld. Je krijg bovendien meer informatie, meer diepgang in de onderwerpen en je vragen ten alle tijden online beantwoord. 

Een Seizoenswandeling is een wildplukwandeling die max. 2,5 uur duurt en waarbij je dus alleen de basis van het wildplukken en planten herkennen leert. Het is perfect als instap in de wilde wildpluk wereld. Je kan natuurlijk ook je eigen academie samenstellen door verschillende Seizoenswandelingen te combineren. Zo leer je alleen wat je zelf interessant vindt. 

Ja, dat kan. Je kan eenvoudig 2 tickets bestellen op jouw naam. Als je de wandeling cadeau wilt doen, kun je zelfs een mooie kadoobon aanschaffen in de webshop.

Nee, de wildpluk academie is voor iedereen die een passie heeft voor wildplukken en het leuk vind om wat dieper in te gaan op de stof. Als je nog niet zeker weet of je een plek voor de jaartraining wilt reserveren, probeer dan eerst een seizoens wildplukwandeling om wat meer vertrouwd te raken met wildplukken.

Wild moestuinieren is het groeien van wilde, eetbare planten in je eigen tuin of balkon, zodat je makkelijk en veilig kan wildplukken dicht bij huis zonder daarbij de natuur te belasten. Het gebruiken van wilde planten in je tuinplan is bovendien makkelijker en beter voor de biodiversiteit. 

Ja zeker! De cursus is speciaal ontworpen voor degene met een kleine (balkon)tuin. Je kunt zelfs een wild kruidentuintje voor in je keuken ontwerpen. Voor deze cursus is het zeker niet persee nodig om een grote tuin of voedselbos te hebben. Enkel het enthousiasme voor moestuinieren is mooi meegenomen.

Maak je geen zorgen. Moestuinieren met wilde planten is makkelijker en leuker dan het regulier moestuinieren. Ik ben zelf ook gelijk begonnen met het integreren van wilde planten in mijn tuin en ik verzeker je dat iedereen het kan!

Ja, de wildplukwandelingen zijn het leukst als je ze deelt met je dierbaren en mede natuurliefhebbers. Dus kijk snel in de webshop en haal een Kroos Kadoobon. De gelukkige die de cadeaukaart krijgt, kan deze kaart inwisselen voor een seizoensgebonden wildpluk wandeling naar keuze.

Ja, dat kan. Neem contact op via de email kroosinfo@gmail.com om jouw wensen te bespreken.

Ja, dat kan. Neem contact op via de email kroosinfo@gmail.com om jouw wensen te bespreken. Ik bied hiervoor ook speciaal de Wilde cocktail workshop aan, waarbij we een leuke wildplukwandeling maken met daarbij een cocktailworkshop en wilde, lokale ingrediënten en wilde hapjes.

Het hangt af van de cursus. Wij houden rekening met eventuele dieetwensen, dus aarzel niet om uw dieetwensen voor welke cursus dan ook door te geven per mail. De maaltijden bij de wildpluk wandelingen zijn meestal vegan, lokaal en biologisch, omdat gezonde voeding uiteraard hoog bij ons in het vaandel staat.

Shopping Cart